האם יש לי סיבה לדאוג?

דיון מתוך פורום  גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול

12/09/2013 | 18:38 | מאת: שמרית

שלום, היום עשיתי בדיקת שד אצל כירורג שד בכיר וידוע. הוא אמר שהבדיקה תקינה, שיש ציסטה קטנה בשד השמאלי, שהוא לא בטוח אם היא ציסטה או פשוט חלק ממבנה השד. שאלתי אם כדאי לעשות איזשהי בדיקה נוספת כמו אולטרסאונד (עשיתי לפני חודש והבדיקה היתה צקינה, לא ראו ציסטה) או ממוגרפיה, והוא אמר שממש לא, והכול תקין, שהוא בטוח שזה לא משהו מסוכן. שאלתי היא - איך הוא יכול לדעת בוודאות? אני סומכת עליו כי הוא פרופסור בעל ניסיון עשיר ביותר ונחשב מהטובים בארץ, אבל אני לא מאה אחוז רגועה. מה לדעתך עלי לעשות? אני בת 38, בריאה בד"כ, סבתא מצד אבא נפטרה מסרטן השד בהיותה בת 67. תודה מראש על תשובתך וגמר חתימה טובה.

שלום שמרית, את צודקת , על סמך בדיקה ידנית , אי אפשר לדעת בוודאות שהכל תקין. אם משהו מדאיג אותך, אני הייתי ממליצה על אולטרה סאונד שד. בדיקת ממוגרפיה בד"כ אינה מספיק רגישה (מדויקת ) בגיל שלך, מאחר ויש לנשים צעירות בד"כ מבנה שד צפוף (סמיך)

מנהלי פורום גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול