סרטן שד חוזר

דיון מתוך פורום  גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול

18/06/2013 | 09:17 | מאת: ליאה

שלום, לפני כשנתיים אמי אובחנה כחולה בסרטן שד. היא עברה ניתוחים להוצאת הגידול מהשד ולהוצאת בלוטות לימפה, טיפולים כימותרפיים והקרנות והחלימה. לפני כחודשיים הבחינה בכתמים על השד- ביצעה ביופסיה ולצערי התבשרה אתמול כי מדובר שוב באותו הסוג של סרטן השד, בעור. מה זה סרטן שד בעור? מה דרך הטיפול?

הישנות סרטן השד עלולה להופיע בכל מקום בגוף. אמנם לא מאוד שכיח אך גם בעור. ראוי לפנות לאונקולוג ולבצע PET CT. הטיפול בד"כ מערכתי ותלוי גם בגילה ומצבה של המטופלת, אך במיוחד לפי המאפיינים הביולוגים של הגידול (כימוטרפיה, טיפול אנטי הורמונלי/ביולוגי) לעיתים ניתן גם לשקול ניתוח בנסיבות המתאימות. רפואה שלמה

מנהלי פורום גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול