ניתוח DCIS

דיון מתוך פורום  גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול

13/06/2013 | 06:11 | מאת: תמר

בת 37,נתגלה אצלי DCIS נגע בודד,ע"פ MRI,אך לאחר הניתוח[שבוצע לפני חודש],התוצאה הפתולוגית הראתה כי יש גבולות לא נקיים.הנגע היה לא חודרני,קראתי שלאחר שנגע כזה נחשף לכלי דם הוא הופך לממאיר.האם אני בדרגת סיכון גבוהה כעת ועלי למהר ולקבוע תור לניתוח נוסף?

DCIS לכשלעצמו אינו מסכן חיים ואינו שולח גרורות,וההחלמה מובטחת כמעט ב 100%, אולם, הטיפול בDCIS כולל הסרתו באופן מלא ובשוליים נקיים ממחלה. DCIS שלא הוסר בשלמות בחלק מן המקרים עלול ללהתקדם גם למחלה חודרנית מסכנת חים אך לא בהכרח. האתגר החשוב ביותר בטיפול בDCIS הוא מניעת הישנות. זאת כיוון ש 50% ממקרי ההשנות, המחלה תופיע כסרטן חודרני. על מנת למנוע הישנות, לעיתים צריך להוסיף קרינה לאחר הניתוח ואפשר לשקול גם טיפול תרופתי אנטי אסטרוגני מניעתי. כל מקרה צריך לדון לגופו,יש הרבה משתנים שיכולים להשפיע על הטיפול כגון איזה סוג של DCIS,גודל,שוליים, גורמי סיכון נוספים וכו' עליך לפנות לכירורג שד ולאונקולוג להמשך טיפול ומעקב בסיומו. אכן לשאלתך DCIS מהווה גורם סיכון לתחלואה בעתיד כמו גורמי סיכון אחרים ועל כן עלייך להיות במעקב עם סיום הטיפול. שבת שלום

מנהלי פורום גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול