היסטוריה משפחתית

דיון מתוך פורום  גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול

19/07/2014 | 14:24 | מאת: עדיה

שלום, רציתי לשאול למה הכוונה בהיסטוריה משפחתית של סרטן השד, האם מדובר באם/אחות/דודה/סבתא מצד האם שחלו במחלה או שגם משפחת האב נכללת? (לדוגמא סבתא מצד אבי שחלתה בסרטן השד בגיל מבוגר -70 פלוס) בתודה מראש עדיה.

הסטוריה משפחתית של מחלות סרטן רלווטית מצד האב ומצד האם זאת ע"מ לקבוע סיכון גנטי להתהוות סרטנית ולמוטציות גנטיות שניתן לאתרן.קרבת משפחה בדרגה ראשונה או שניה הינה המשמעוותית יותר למרות שלפעמים לא רק. גם גיל הופעת הסרטן במשפחה הינו מדד חשוב גם כשאין הסטוריה משפחתית מאוד רחבה.

מנהלי פורום גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול