פילואידס

דיון מתוך פורום  גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול

23/05/2014 | 23:32 | מאת: אמא מודאגת

שלום, אני אמא מודאגת לחיילת בת 19.2 שהתגלו 2 גושים ולאחר ביופסיה תחת אולטראסאונד התגלו גודלם .2 הגושים קרובים אחד לשני הראשון בגודל 4.9 החשד לפיברואדנומה והשני בגודל 3.7 חשד לפילואידס. לאור גודלם והעובדה שאחד מהם פילואידס דרושה כריתתם של הגושים. אני מבינה שהגוש הקטן יותר פילואידס יש חשד שיכול להיות ממאיר. האם זה כך? פילואידס הוא גוש ממאיר או שיכול להיות שהוא שפיר.תודה מראש.

פילואידס טומור אמנם יכול להיות ממאיר או עם פוטנצאל ממאיר אולם ברב המקרים מדובר בגוש שפיר שהטיפול בו הינו הסרה בשוליים נקיים בלבד, ללא צורך בשום טיפול נוסף פרט למעקב. תוכלי לדעת ע"פ התוצאה הפתולוגית מביופסיית המחט (טרוקט) שבוצעה או לאחר שהגוש יוסר בניתוח.כפי שאת כותבת מדובר בחשד בלבד ובגיל של בתך גוש בשד הנפוץ יותר הינו הפיברואדנומה.

מנהלי פורום גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול