בדיקת ממוגרפיה או אולטרה סאונד

דיון מתוך פורום  גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול

08/05/2014 | 09:45 | מאת: רותם

בוקר טוב דוקטור אני מתבלטת בין בדיקת ממוגרפיה לבין אולטראסאונד לגילוי מוקדם עשיתי ביקורת לפני חצי שנה אצל כירורג -בדיקה ידנית של השדיים. יש לי היסטוריה במשפחה של סרטן השד , אשמח אם תוכל לתת לי מידע מקיף בנושא על מנת שאוכל להבין מה אני צריכה לעשות

שלום. לכל מטופלת ראוי שהכירורג שד יקבע בהתאם לבדיקתו וגורמי הסיכון לסרטן שד את סוג ההדמית השד הראויה ותדירותן. כיוון שאין לי פרטים מדויקים על גילך והסיפור המשפחתי אותו את מציינת, לא אוכל להתייחס ספציפית. אולם באופן כללי נשים עם סיפור משפחתי לסרטן שד ראוי לבצע ממוגרפיה שנתית לא יאוחר מגיל 40. סונר שד לא משמש כבדיקת סקר ומיועדת לנשים עם שד סמיך,או ממצא בשד,גוש נמוש, וכד'. יש להגיע לכירורג לבדיקה ידנית חצי שנתית בו כאמור יקבע בהתאם לבדיקה באם יש צורך בבדיקות נוספות MRI ABVS וכו'

מנהלי פורום גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול