תוצאות ממוגרפיה.אולטרה סאונד וביופסיה

דיון מתוך פורום  גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול

20/04/2014 | 20:24 | מאת: רחל

בסוף מרץ עשיתי ממוגרפיה. התשובההייתה:רקמת השדיים מראה מרקם פיברושומני וסמיכות מעורבת bi-rads 2 משמאל ללא שינוי מימין בחתכי טומוסינטזיס בלבד נצפה גוש ספיקולרי בקוטר של כ-5 ממ מוקף צנורות חלב צפופים סופרולטרלים לפטמה. אין שינוי במקבץ ההסתיידויות שבמעקב ברביע פנימי עליון עומק 1/3 אחורי. לאור התוצאות הומלץ לעשות us והתוצאה:בלוטות אקסילריות שמורות דו צדדיות. משמאל מבנה דוקטלי צפוף, מימין סופריורית לפטמה נמושה מלאות. נצפה גוש אובלי באורך של 0.47 סמ קורלטיבי לנגע הממוגרפי בשעה 11-12 כ-4 סמ פמהפטמה.הסיכום ממצא כמתואר, חשוד כפתולוגי bi-rads b4.ממולץ ביצוע cnbמונחה סונר. נעשתה לי ביופסיית אקדח תחת סונר ונלקחו מספר דגימות רקמה מגוש סופרולטרלית לפטמה. תשובת הביופסיה: מספר עמודי רקמה דקיקה. Cores of breast tissue with fibrous chabges, focal fibroadenomatous changes and mostly atrophic lobules. האם זה מדאיג לאור כל הממצאים שכן הסיכום שקיבלתי הוא המלצה להרחקת הנגע לאחר סימון לאור החשד הסונוממוגרפי והמרכיב הפיברוטי הבולט. אודה על תשובה מהירה ועד כמה הניתוח דחוף. תודה וחג שמח

שלום רחל, על פניו ישנו העדר קורלציה בין נראות של הממצא באמצעי הדמיה לבין תשובה פתולוגית שנתקבלה בביופסיה . במקרים אלו, יש 2 אופציות , לעשות מעקב של כ-3 חדשים , מדובר בגוש קטן מאד פחות מ-5 מ"מ , או להוציא את הגוש בשלמותו. ישנה אופציה נוספת , במידה והגוש מתאים, להוציא את הגוש בטכנולוגיה של BLES - סוג של ביופסיית וואקום באמצעות גלי רדיו שמוציאה את הגוש בשלמותו. הכל תלוי עד כמה הגוש נראה חשוד באמצעי הדמיה. הניתוח הוא בהחלט לא דחוף. ואם יש לך ספקות לגביו , תתיעצי עם רופא נוסף , קבלי חוות דעת נוספת.

מנהלי פורום גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול