אולטראסאונד ABUS

דיון מתוך פורום  גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול

06/04/2014 | 18:06 | מאת: ירדן

שלום רציתי לדעת למה צריך בנוסף לממוגרפיה לעשות בדיקת אולטראסאונד של השד ABUS ? עשיתי כבר ממוגרפיה וחברות שלי המליצו לי על הבדיקה , מה החשיבות שלה בעצם ?

שלום ירדן, הבדיקת ABUS חשובה מאד לנשים עם שד צפוף(סמיך) לנשים אלו ממ אינה מספיקה מאחר ורגישות שלה (דיוק של הבדיקה , יכולת לזהות גושים) יכולה להיות 50% בלבד. אין לי את הנתונים שלך כגון גיל , או מבנה השד שלך בממוגרפיה אם כבר עשית את הבדיקה. בכל אופן , אם את צעירה , או שד שלך במבנה סמיך, יתכן ויהיה כתוב פיברוגלנדולארי , בבדיקת ממוגרפיה , מומלץ מאד שתעשי את הבדיקת ABUS

מנהלי פורום גילוי מוקדם של סרטן השד - אבחון וטיפול