היפופיזה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

01/11/2002 | 21:31 | מאת: נויה

שלום רב! בגיל 18 סבלתי מעודף פרולקטין, רמות מאוד גבוהות. טופלתי בכדור פארילק במשך כמה שנים. בגיל 26 נאמר לי ע"י רופא הנשים כי אין צורך שאקח גלולות כי הסיכוי שלי להיכנס להריון הוא קטן ביותר. בסופו של דבר התעברתי. נכון להיום- יש לי שני ילדים לא היתה לי בעיה להיכנס להריון, אך ברצוני לדעת האם עליי לערוך בדיקות שוטפות של בלוטת ההיפופיזה? האם זה עלול לחזור? האם זה תורשתי? אודה לך על תשובתך

03/11/2002 | 11:53 | מאת: פרופ' איש שלום

לנויה שלום רב, חסרים מספר פרטים בשאלתך: האם הרית תוך כדי נטילת פרילק? האם בוצעה אי פעם בדיקה בתהודה מגנטית של ההיפופיזה MRI ? האם המחזור שלך סדיר כעת? מה היתה מידת העליה ברמת הפרולקטין? פי 2 פי 3 מהגבול העליון של התקין או יותר? כפי שאת רואה מדובר בשאלות רבות. כדאי לפנות ליעץ אנדוקריני. בברכה ד"ר צופיה איש-שלום

05/11/2002 | 14:33 | מאת: נועה יוסף

שלום רב! תשובות לשאלותייך: רמת הפרולקטין היתה גבוהה פי שלוש בתחילה. המחזור שלי היה תמיד תקין. עשיתי כמה בדיקות mri הריתי לא בזמן שנטלתי את הכדור. תודה

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס