זה נכון שאני לא בקבוצת סיכון?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

31/10/2002 | 00:35 | מאת: elenar

דוקטור איש-שלום, שלום! כשרציתי לבדוק מה מידת צפיפות העצם אצלי, נאמר לי שבגלל היותי אישה עם עודף משקל, לא צריך להיות לי חשש: אני לא בקבוצת סיכון: צפיפות העצם שלי מובטחת. לא הצלחתי שאיזה שהו רופא יישלח אותי לבדיקת הזאת. אני בת 64, עם כאבים בעמוד השידרה וגם בפרק הירך הימני. (שם השתחק לי הסחוס) - גם נאמר לי שנשים שמנות ממשיכים לייצר הורמון נשי אחרי המנופאוזה, זו הסיבה שאין לי גלי-חום ושאני לא בקבוצת סיכון לאוסטאו-פורוסיס. (לעומת זאת, יש לי אוסטאו-ארטריטיס!) מה נכון בכל זה? תודה מראש על תשובתך.

01/11/2002 | 00:00 | מאת: פרופ' איש שלום

ל-ELENA שלום רב, אכן ההסבר שקיבלת נכון בדרך כלל, אם כי לעתים יש הפתעות. כל אישה זכאית לבדיקת צפיפות עצם במסגרת סל הבריאות מגיל 65 כך שרופא המשפחה צריך להפנות אותך לבדיקה, ללא קשר למשקלך, בעוד שנה. אם משקלך מעל 100 ק"ג לעתים לא ניתן לבצע בדיקת צפיפות עצם מדויקת במשקל זה. בברכה ד"ר צופיה איש-שלום

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס