תת פעילות של בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

28/10/2002 | 13:57 | מאת: קרן

שלום, אני בת 22, ולפני כ-4 חודשים עשיתי בדיקות דם. הבדיקה של בלוטת התריס הייתה תקינה והיה לי קצת חוסר בברזל. רציתי לדעת האם יכול להיות מצב בו קיימת תת פעילות של בלוטת התריס וזה לא יבוא לידי ביטוי בתוצאות הבדיקה? והאם יש קשר למחזור לא סדיר? קיבלתי מחזור לראשונה בגיל 17.5, ולאחר מכן, כל מס' חודשים. היום אני מקבלת וסת בממוצע כל חודשיים. תודה, קרן

28/10/2002 | 20:37 | מאת: פרופ' איש שלום

לקרן שלום רב, בדיקת ה-TSH היא בדיקה רגישה ואמינה לגילוי תת פעילות של בלוטת התריס, לא סביר שקיימת תת פעילות והבדיקה תקינה. מדוע את חושבת שהנך סובלת מתת פעילות בלוטת התריס? האם בגלל עיפות? העיפות יכולה לנבוע גם מחוסר ברזל ומומלץ לתקן חסר זה. הפרעות במחזור יכולות לנבוע מסיבות רבות, אחת השכיחות שבהן - תסמונת השחלות הפוליציסטיות. נשים הסובלות מתת פעילות של בלוטת התריס סובלות בדרך כלל מדימומים מחזוריים תכופים עם כמות דימום גדולה. בברכה ד"ר צופיה איש-שלום

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס