האם ויטמין D3 עדיף על ויטמין D2?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

08/03/2008 | 23:00 | מאת: יהל

על פי הוראת משרד הבריאות לגבי השינוי בהמלצות למתן ויטמינים לתינוקות קיימת המלצה מפורשת למתן ויטמין D3, הצורה הפעילה יותר של הוויטמין. האם נכון הדבר גם למבוגרים, כלומר, האם ויטמין D3 עדיף על ויטמין D2 ולמה?

ליהל שלום רב, ויטמין D2 בא ממקור צמחי ויש לא פעילות ביולוגית אחרת, כדי להגיע לאותו אפקט ביולוגי- יש צורך במינונים פי 2-3 גבוהים יותר. לכן אנחנו מעדיפים ויטממטן D3. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס