השימוטו
דיון מתוך פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס
שלום רב אני מטופלת באלטרוקסין כבר חצי שנה לאחר שגילו לי את מחלת ההשמיטו , בבדיקות דם רמת הנוגדנים לא משתנה , היא עומדת על 1200 , האם זה אמור לרדת ? והאם זה משפיע על האיזון באיזה שהיא צורה ? רמת הTSH ירדה אבל היא עדיין גבולית . שאלה שנייה : התחלתי לקחת גלולות למניעת הריון ומאז שהתחלתי , אני מרגישה שכל הסימפטומים של המחלה חזרו , האם ייתכן שיש קשר בין הדברים? כמו כן בשבועיים האחרונים אני מרגישה תחושת מחנק בגרון , יכול להיות שיש קשר למחלה?
לשרה שלום רב, לצערי, אוכל לספק לך רק תשובה חלקית, כי לאור תלונותיך נחוצה בדיקה גופנית של הבלוטה על ידי אנדוקרינולוג/ית. אין צורך לחזור ולבדוק את רמת הנוגדנים, אין להם שום קשר לאיזון התת פעילות או לכל דבר אחר הקשור בבריאותך. לקיחת הגלולה למניעת הריון מקטינה את זמינות הטירוקסין החופשי בדם, אי לכך, במרבית המקרים, יש להגדיל את מינון האלטרוקסין בנשים המטופלות בגלולה ולהפחיתו לאחר הפסקתה. אין כל צורך להמנע מלקיחת הגלולה. בברכה ד"ר צופיה איש-שלום
שלום רב רציתי לדעת האם יש באפשרותך להמליץ לי על פרופסור או מנהל מחלקה שמקבלים פרטי? תודה מראש
לפי הבחנה של אנדוקרינולוג אני סובלת ממחלת "השימוטו" עשיתי בדיקת אולטראסאונד לבלוטת התריס התשובה שניתנה היא שבלוטות הלימפה מוגדלות. הרופא טען כי יכול להיות שיש לי דלקת בגוף (שיניים,אוזניים,גרון) וזה מה שמגדיל לי את בלוטות הלימפה האם יש צורך לערוך בדיקות נוספות על מנת לשלול שלא נדע גידול ? או להסתפק בבדיקות דם כלליות ?