פעילות יתר בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

22/10/2002 | 16:33 | מאת: אולגה

מחבר: אולגה תאריך: 20-10-2002 11:03 שמי אולגה בת 33 וגרתי בזמנו לפני כ16 שנים ליד צרנוביל בעת האירוע הגרעיני.בד"כ בריאה.לפני כחודש החלה חולשה,תשישות,כאבים בגרון,ודופק לב גבוה. נשלחי לבדיקות ע"י רופאת המשפחה להלן הבדיקות הרלונטיות:tsh -0.06 miu/l free t4-28.7 pmoi/l total t3-3.5 nmoi/l esr-118mm/h.האבחנה ע"י רופאת המשפחה היא פעילות יתר של בלוטת התריס והחל טיפול תרופתי שכלל 20 מ"ג frednisome ליום וכן 10 מ"ג prolol ליום.יש שיפור בהרגשה. לאחר כשבועים בדיקות חוזרות esr-65 mm/h tsh 0.01-miu/l free-t4-31.5pmo לאחר מכן הועלה המינון של frednisone ל30 מ"ג ביום. כמו כן יש לי נשירת שיער חזקה.שאלותי הם:האם האבחנה והטיפול מתאימים?האם זה רק דלקת והמצב הפיך?האם יש קשר לאירוע בצרנוביל? אנא תשובתך המהירה.בתודה אולגה

23/10/2002 | 14:31 | מאת: ד"ר ילנה סיגל

לאולגה שלום רב, התמונה שאת מתארת בהחלט יכולה להתאים לדלקת בבלוטת התריס ופעילות יתר של הבלוטה על רקע זה. יחד עם זאת, תשובות'ך על מספר שאלות יכולות לעזור לנו להבין את הבעיה טוב יותר: האם היה לך חום וכאבים בצוואר? נפיחות בצוואר? האם היו הפרעות בתפקוד בלוטת התריס בעבר? בטיפול בדלקת בלוטת התריס אנחנו מסתפקים בדרך כלל במתן כדורי PROLOL בלבד וכדורי PREDNISONE נותנים רק במקרים מסובכים. יש להתחיל לרדת בהדרגה במינון הפרדניזון .עדיף לעשות זאת תחת מעקב של אנדוקרינולוג. דלקת בלוטת התריס היא המחלה וירלית הלא קשורה לאירוע הגרעיני בצ'רנוביל. משך המחלה הוא כחושיים, ופעילות יתר של הבלוטה הופכת עם הזמן לתת-פעילות ולאחר מכך חוזרת לנורמה. לפעמים מצב של תת-פעילות נשאר, ואז יש צורך בטיפול חילופי בהורמון בלוטת התריס. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס