אוסטיאופורוזיס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

22/10/2002 | 15:12 | מאת: שלום

שלום אני בן 49 ללא בעיות רפואיות מיוחדות. לפני כשנתיים בעת צילום שיגרתי האורתופד שם לב שהצילום בעצמות עמוד השידרה בהיר במקצת.הוא חשד באוסטיאופורוזיס ושלח לבדיקת צפיפות עצם.בבדיקה בעצמות עמוד השידרה נתגלתה המחלה ואילו בעצם הירך ישנה ירידה בצפיפות אבל עדיין לא מוגדר כבעיה רצינית.החל טיפול רפואי שכלל קלצוטונין 200 יחידות ותוספת סידן.לאחר כשנתיים בדיקת צפיפות עצם חוזרת עם אותם התוצאות בערך.נשלת איסוף שתן ל24 שעות התוצאה 396 כשהתחום העליון הוא 300.שאלתי לד"ר הנכבדה היא האם ידועה מקור הבעיה?האם הטיפול מתאים? בדיקות tsh וpth שנערכו לאחרונה היו בגדר הנורמל. בתודה וממתין לתשובתך שלום

23/10/2002 | 00:19 | מאת: פרופ' איש שלום

לשלום שלום רב, תודה על שאלתך.גילוי צפיפות עצם נמוכה מאוד בעמוד השדרה אצל גבר צעיר מצריך בצוע ברור רפואי יסודי, שצריך לכלול שיחה עם רופא מומחה ובדיקות מעבדה. האם סבלת משברים בעבר? האם אתה מעשן? האם אתה לוקח או לקחת תרופות בעבר או בהווה? מה מידת החריגה של צפיפות העצם שלך מהתקין? מה הם הרגלי האכילה שלך? ועוד שאלות רבות. לאחר מכן מומלץ לבצע סידרה של בדיקות מעבדה,כולל בדיקות מיוחדות לבדיקת קצב פרוק ובנית עצם, ובסופו של ענין להחליט על טיפול. אין תחליף להתיעצות עם רופא מומחה בתחום מטבוליזם העצם. לגבי פרטי הטיפול הנוכחי שלך, calcitonin אינו מעלה צפיפות עצם באופן משמעותי, אך הוא מגביר הפרשת סידן בשתן, כך שהתוצאה שהתקבלה צפויה בהחלט. אני חוזרת וממליצה לך לפנות לטיפול של מומחה/ית בתחום מטבוליזם העצם כדי לקבוע אם הנך זקוק לטיפול ומה הוא הטיפול העדיף. בברכה ד"ר צופיה איש-שלום

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס