ספיגת מינרלים ממזונות סויה
דיון מתוך פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס
ד"ר נכבדה, יש טענה שסידן ממזונות סויה אינו נספג כמו מוצרי חלב. ויש טענה נוספת, מרחיקה לכת, לפיה אין למזונות סויה המיוצרים בארץ יתרונות בריאותיים כפי שמייחסים לעיתים למזונות סויה, משום שהם אינם דומים לסויה המקורית הנצרכת במזרח הרחוק, וייצורם בארץ בתנאים תעשייתיים משנה את תכונותיהם הטבעיות. מאחר שסוגייה זו נוגעת מאוד לתחום האנדוקריני, אבקש התייחסותך לטענות הללו. תודה.
שלום אלי, מזונות סויה עשויים להכיל סידן שזמינותו טובה. כמו כן הם מכילים פיטואסטרוגנים, תרכובות הורמונליות, בעלות פעילות ביולוגית דמוית ההורמון אסטרוגן בחלק מהמקרים ונוגדת אסטרוגן בחלק נוסף מהמקרים. השפעת כל אחת ואחת מהתרכובות האלה מושפעת מהמינון שלה ולכל אחת מהן תכונות אופייניות שתרם נחקרו במידה מספקת. אי לכך מומלץ לא להפריז בצריכת מוצרי סויה. לגבי הכמויות ושילובם בתפריט כדאי להתייעץ עם דיאטנית. בברכה ד"ר צופיה איש-שלום