מוקדי קליטת יתר ב-מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

26/03/2003 | 15:30 | מאת: ביולי

ביצעתי בדיקת מיפוי עצמות כל גופי עם TC-99M-MDP, עקב כאבי גב ועקמת. בצילומי המיפוי מופיעות זוג נקודות שחורות בראש דווקא. תוצאות הבדיקות: " הודגמו מוקדי קליטת יתר קטנים מעל האורביטה ובאיזור ה-TMJ מימין. הממצאים הינם קלים, קרוב לוודאי, משניים לטראומה הידועה. פרט לכך לא הודגמו ממצאים ממוקמים ברורים ביתר איזורי השלד כולל לאורך עמוד השידרה. " אני אכן סובל לאחרונה מכאבי ראש באיזור הלסת (בצילומי שיניים כולל פנורמי ובדיקות ע"י רופאי שיניים לא נמצאו בעיות שיניים) והן באיזור המצח. אשמח לקבל התייחסות, תודה.

לביולי שלום רב, אין מידע על חבלה בעבר, ועל בדיקות מיפוי קודמות, לכן איו לא ניתן לדון בתוצאות ,אך הממצאים שתוארו במיפוי לא קשורים לבעיית לסת. בברכה, ד" ילנה סיגל.

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס