משמעות בדיקות מעבדה לצפיפות עצם

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

22/03/2003 | 09:57 | מאת: שאול

אשמח לקבל הסבר קצר לגבי משמעות הבדיקות האלו והאם הם מתבצעות בארץ. Bence Jones Protein test urinary crosslink 25-Hydroxy blood test protein electrophoresis blood test test for Celiac disease בתודה

23/03/2003 | 16:11 | מאת: פרופ' איש שלום

לשאול שלום רב, בדיקת אלקטרופורזיס של החלבונים מגלה חלבונים לא תקינים בדם, שמעידים על מחלות דם מסוימות. חלבון BENCE JOHNES מופיעה בשתן במחלה הנקראת מיאילומה נפוצה. במחלות אלו עלולה להיות פגיעה בעצם שתתבטא כאוסטאופורוזיס או אף בצורות חמורות יותר. טסט למחלת צליאק מתבצע בשאלה של מחלת צליאק- במחלה זו הגוף לא מעבד חלבון דגנים בשם גלוטן וקיים צורך בדיאטה מיוחדת.לבדיקה זו יש מקום בבירור בחשד לאוסטיאופורוזיס משנית. hydroxyvitamin D 25- היא בדיקת רמת ויטמין D בדם. חסר בויטמין D גורם להפרעות במינרליזצית של העצם (שקיעת מלחי סידן בעצם) וכתוצאה מכך – לשברים. בבדיקת deoxypyridinoline cross links נמדדים תוצרי פרוק של קולגן ( חלבון עקרי בעצם) המופרשים בשתן. הכמות המופרשת משקפת את קצב פירוק העצם. כל הבדיקות מתבצעות בארץ. בברכה, ד"ר ילנה סיגל.

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס