פרוגסטרון

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

04/03/2003 | 18:13 | מאת: אביב

בבדיקת דם שנערכה לי בעקבון מחזור כואב שאיחר מצאו רמת הורמון פרוגסטרון:3.5 . אני יודעת שזה נמוך מדי אבל אשמח לדעת מי ההורמון הזה, מה הוא עושה, האם הוא קשור לעובדה שאני לא מצליחה להכנס להריון ואיזה עוד בדיקות כדאי לי לעשות מכאן? סליחה על המבול של השאלות ותודה מראש

04/03/2003 | 19:48 | מאת: אביב

רציתי להוסיף כי הבדיקה נערכה ביום ה-31 למחזור לאחר 24 שעות של דימום. המחזור איחר ביומיים ובדיקת הריון היתה שלילית

06/03/2003 | 00:20 | מאת: פרופ' איש שלום

לאביב שלום רב, פרוגסטרון הוא הורמון שמופרש לאחר ביוץ מאיזור בשחלה ממנו קודם לכן יצאה הביצית, המכונה הגופיף הצהוב. רמת ההורמון עולה לאחר הביוץ, ויורדת בעת המחזור כך שהערך הנמוך שנצפה הנו תקין לגבי המועד שבו בוצעה הבדיקה. בברכה ד"ר צופיה איש-שלום

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס