בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

04/03/2003 | 03:01 | מאת: הדס

שלום רב, אני בת 26.5 וסובלת זה 6 שנים מתת פעילות בלוטת התריס, מטופלת באלטרוקסין 100. ידוע לי כי שתי האונות שלי לא תקינות (מאולטרסאונד שערכתי). אחותי (בת 19) גם כן סובלת מתת פעילות ומטופלת באלטרוקסין 50. א. האם יש תקווה להקטנת המינון שלי ? לעצירת הבעיה או למיגורה בכל דרך שהיא ? ב. אחותי סובלת מזה מספר חודשים מגרון נפוח (מקשה על האכילה והבליעה). היא עשתה את כל בדיקות הדם שהופנתה ע"י הצבא, ובכולם נמצאה תקינה (כולל איזון בבלוטת התריס באמצעות הכדורים). האם יש קשר בין הבעיה בגרון לבין בלוטת התריס ? איך ניתן לפתור את זה ? איזה בדיקות היא צריכה עוד לעשות כדי לפתור את הבעיה ? עלי לציין כי חלק מהסמפטומים לתת פעילות בלוטת התריס שאובחנו אצלי ואצל אחותי החלו מבעיות גרון (דלקות). אחותי נשלחה לאנדוקרינולוג שטען גי אם היא מאוזנת הרי שהכל תקין - אולם אני בספק - אשמח אם תאירו את עיני ! תודה רבה, הדס

04/03/2003 | 14:45 | מאת: פרופ' איש שלום

להדס שלום רב, לצערי, לא ניתן לספק יעוץ רפואי אישי אמין באמצעות הפורום, לכן אתייחס רק לנקודות עקרוניות בשאלתך. מינון טיפולי של אלטרוקסין נקבע כדי לאזן את תיפקוד המטופלת לתחום התקין מבחינה קלינית ומעבדתית, מינין גבוה יותר אינו מצביע על מחלה חמורה יותר. בד"כ המחלה אינה ניתנת לריפוי המאפשר הפסקת טיפול באלטרוקסין, כי מדובר בבלוטה שנהרסה בתהליך דלקתי, בלתי הפיך. לגבי יתר השאלות הן מצריכות בדיקה והתרשמות רפואית פנים מול פנים. בברכה ד"ר צופיה איש-שלום

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס