הקשר בין נטילת גלולות לורידים

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

20/10/2002 | 07:49 | מאת: יעל

20/10/2002 | 07:54 | מאת: יעל

שלום, אני בת 25 והתחלתי לקחת גלולות לפני כשבע שנים בשל בעיות הורמונליחות (מחזור לא סדיר, פצעי בגרות...). התחלתי בדיאנה בתוספת אנדרוקור (100 מ"ג) ליום. לאחר שנה עברתי לדיאנה בתוספת אנדרוקור (50 מ"ג ליום) ולאחר עוד כשנה נטלתי דיאנה בלבד. לפני כשנה החלפתי לגלולת היסמין. לאחרונה, כשלוש שנים, שמתי לב כי החלו לי ורידים ברגליים. לא ורידים פשוטים, אלא לפני מה שאימי אומרת, כמו של אישה אחרי לפחות שלוש לידות... לפני חודשיים, לאחר התייעצות עם רופאת הנשים, החלטתי להפסיק ליטול את הגלולות מתוך ההבנה כי גלולות יכולות לגרום לדליות וורידים. מיד לאחר שהפסקתי לקחת את הגלולות החלו להופיע לי פצעי בגרות שוב... האם הגלולות אכן גורמות לורידים? האם בשל הפסקת לקיחת הגלולות הופיעו הפצעים? האם ע"מ "להעלים" את הפצעים עליי להתחיל שוב במסכת הדיאנה והאנדרוקור? תודה מראש. יעל.

20/10/2002 | 10:32 | מאת: ד"ר צופיה איש-שלום

ליעל שלום רב, תודה על שאלתך המעסיקה נשים צעירות רבות. הופעת ורידים ברגליים נובעת מנטיה תורשתית, מצב הורמונלי, עודף משקל והרגלי חיים כגון עבודה בעמידה במשך שעות רבות. לפי המתואר בפניתך, יתכן שאת סובלת מבעיה אנדוקרינית כגון תסמונת השחלות הפוליציסטיות, שבה מתרחשות התופעות הבאות: שיער יתר, פצעי בגרות, אי סדירות במחזור. הטיפול בדיאנה נועד לבלום את פעילות הורמוני המין הזכריים באברי מטרה ( עור, זקיקי שיער). ברגע שהטיפול הופסק התופעות עלולות לחזור, כפי שקרה אצלך. ניתן לטפל בפצעי בגרות בלבד גם באמצעים שאינם הורמונליים כגון ROACCUTANE ממשפחת ויטמין A . לכל טיפול עלולות תהיות תופעות לואי במידה זו או אחרת. אנא התיעצי עם אנדוקרינולוג/ית לפני החלטה טיפולית. בברכה ד"ר צופיה איש-שלום

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס