מקרואדנומה היפופיזרית

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

09/04/2005 | 19:05 | מאת: שירלי

תודה רבה על התיחסותך לנושא: אבקש לדעת מה הטיפולים המוכרים בבעיה זו ואם בכלל מטפלים בה, כמו כן היכן רצוי לטפל בארץ בח"ול ? תודה

13/04/2005 | 12:37 | מאת: פרופ' איש שלום

שלום שירלי, הטיפול נקבע לאחר בדיקה פרטנית, אנא פני לרופא שמטפלך בך בנושא. ברמה העקרונית צריך לבדוק אם הגידול מפריש הורמונים או לא. אם הוא מפריש פרולקטין הטיפול תרופתי תוך מעקב, אם הוא לא מפריש יש לשקול התערבות כירורגית במידה וקיימת סכנה להשפעת הגידול על הרקמות הסובבות אותו, עקב לחץ שהוא יוצר. בברכה ד"ר צופיה איש-שלום

11/02/2006 | 17:28 | מאת: ענת

שלום ד"ר אני בת 39. לפני כ-4 שנים בעקבות פרולקטין גבוה אובחנתי כבעלת מיקרואדנומה היפופיזרית. אני כל הזמן בלחץ מזה. הגודל 0.3 על 0.8 . שאלתי : האם אפשר להסיראת הגידול או שפשוט ממשיכים לחיות תוך מעקב ?

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס