פעילות בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

18/01/2003 | 19:34 | מאת: רבא

לד"ר איש שלום שלום רב ושבוע טוב ! לפני כ- 7 שנים עברתי טפול ביוד רדיו אקטיבי בעיקבות עודף פעילות של הבלוטה . עתה אני מקבלת אלטרוקסין 1 כדור ליום וביום שבת 2 כדורים ליום מזה כ-4 שנים . אני עושה בדיקות פעם בשלושה חודשים של פעילות בלוטת התריס ע"י רופא המשפחה שאלותי : האם עלי להיות במעקב של אנדקרינולוג אחת לכמה זמן ? או מספיק רופא משפחה במקרה שלי ? 2. בבדיקת תפקודי בלוטה האחרונה TSH היה 4.35 האין זה ערך גבוה מידי? 3. יש לי נשירה קשה של שערות מהות הקשר כיצד ניתן לטפל ? 4. איזה משמעות יש לתפקודי הבלוטה בהקשר לגיל אני מגיעה ליובל חיי - הייתכנו שינויים משמעותיים ? 5. תופעות הקשורות לגיל המעבר והקשרן לפעילות בלוטת התריס מהם דרכי ההתייחסות ? אודה לתשובותיך המעדכנות . שבוע נפלא ושקט לכולנו . רבא

18/01/2003 | 23:00 | מאת: פרופ' איש שלום

לרבא שלום רב, כאשר תת פעילות בלוטת התריס מאוזנת, ניתן להסתפק במעקב הרופא/ה המטפל/ת. אם האיזון בלתי מספק מבחינה קלינית (כפי שנראה במקרה שלך) כדאי לפנות לאנדוקרינולוג/ית. סיבות רבות יכולות לגרום לנשירת שיער ולא ניתן ליעץ בלי לבדוק אותך. עם העליה בגיל יורד קצב הפינוי של האלטרוקסין מהגוף וניתן להפחית את המינון הטיפולי, לעתים. בגיל המעבר, כאשר נפסק יצור האסטרוגן בשחלה או כאשר האשה נוטלת טיפול הורמונלי יש לעתים צורך לשנות את מנת הטיפול באלטרוקסין, בגלל שנוי ברמת החלבון אשר קושר אלטרוקסין במחזור הדם. בברכה ד"ר צופיה איש-שלום

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס