אוסטאופורוזיס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

11/01/2003 | 10:58 | מאת: אפי

לד"ר שלום אני גבר בן 46 לאחרונה לאחר בדיקות לגלוי כאבים חזקים בירך בבדיקה MRI נאמר לי שחליתי במחלת אוסטיאופורוזיס.ונאמר לי שאין טיפול למחלה. עלי לציין שאני אדם בריא ללא מחלות בעבר עובד בעבודה שחלקה היא פזית. השאלה ? ממה נובעת המחלה ואם היא יוכלה להגרם ממכה שקיבלתי שלא טופלה

לאפי שלום רב, ישנם טיפולים תרופתיים שונים לאוטיאופארוזיס. המצב יכול להיות גנטי או מתפתח כמשני ה ממחלות מסוימות הניתנות לטיפול גם אם מדובר באוטיאופארוזיס. גנטית ולא על רקע מחלה כלשהי, ניתן לעצור את התקדמות המחלה גם לשפר את מצב העצם. האוטיאופארוזיס לא קשורה לחבלה, אך חוסר שימוש בגפה לאחר החבלה עלול לגרום לאוטיאופארוזיס בגפה זו, שחולפת עם חזרה לתפקוד רגיל. כדי להחליט, האם מדובר באוטיאופארוזיס משנית למחלה ולהתאים טיפול תרופתי, כדאי לפנות ליחידתנו. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

12/01/2003 | 20:55 | מאת: אפי

לד'ר ילנה סיגל תודה לגבי התשובה המהירה אשמח לקבל פרטים כיצד ומה עלי לעשות כדי להגיע לבדיקה אצלכם . (הנני מבוטח בכללית מושלם)

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס