שחלות פוליציסטיות

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

09/01/2003 | 20:58 | מאת: עירית

אני בת 32 , לא הריתי ולא מנסה להרות, על גלולות 10 שנים ללא תופעות לוואי. במשך תקופה ארוכה אני מנסה לרדת במשקל אך ללא הצלחה. לאחר שיחה עם אנדוקרינולוג, הוא החליט כי יש סיכוי כי אני סובלת מתופעת השחלות הפוליציסטיות. לפני שהתחלתי עם הגלולות אכן היו לי מחזורים לא סדירים, תופעת שיעור קל בפנים, ואקנה. אולם מאז שאני על גלולות התופעות חלפו. כמו כן, אולטרסאונד פנימי שנעשה לפני מספר ימים לא הראה שום ציסטות בשחלות. ובקיצור אין לי אף אחד מהסימפטומים. היתכן והתופעה "רדומה" אצלי ? האם גלולות לא היו אמורות להפטר מהתופעה ?

לערית שלום רב, הגלולות מסדרות תופעות שנובעות מהשחלות הפוליציסטיות, ולא את המבנה השחלות. הנטילה ממושכת של הגלולות עזרה לך להיפטר מאקנה ולהסדיר את המחזור.כדי לרדת בצשקל 'ש להקפיד על דיאטה דלת קלוריות ולבצע פעילות גופנית. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס