צפיפות עצם נמוכה = אוסטיופורוסיס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

05/01/2003 | 10:54 | מאת: טובה

שלום ד"ר את אומרת לאחת הכותבות שצפיפות עצם נמוכה לא בהכרח מעידה על מחלת אוסטיופורוסיס. איך אני יכולה לדעת שיש לי את המחלה. אני בת 50 צפיפות העצם שלי נמוכה. מלבד כדור סימוביל 10 מ"ג ליום , אינני לוקחת תרופות. הרופא המליץ על פוסלאן חד שבועי. לפני כשנתיים חליתי בסרטן ועברתי כימותרפיה שכנראה החמירה את מצב דלדול העצם. אימי סובלת מצפיפות עצם נמוכה גם כן, היא בת 80 , החליקה לאחרונה באמבטיה, אך לא שברה עצמות. מה אני צריכה להבין מכך? אודה על הסבר שיאיר את מצבי. תודה טובה

05/01/2003 | 18:32 | מאת: פרופ' איש שלום

לטובה שלום רב, אנסה להבהיר את סוגית צפיפות העצם. אוסטאופורוזיס זו ירידה בכמות רקמת העצם תוך שינוי במבנה שלה כך שהעצם איננה מסוגלת לעמוד בעומס שיגרתי ונשברת בקלות. כדי להעריך סיכון עתידי להופעת שבר אנו משתמשים בצפיפות עצם, כמו שמשמתמשים במדידת רמת כולסטרול להערכת סיכון להתקף לב, או במדידת לחץ דם להערכת סיכון לארוע מוחי. לאחר מחקר שבוצע באוכלוסיות גדולות נצפה שכאשר צפיפות העצם נמוכה ב-25% לעומת ממוצע של בני/בנות 30 עולה משמעותית סיכון לפתח שבר בנשים לאחר גיל המעבר ובגברים מבוגרים. קריטריון זה אינו מתאים להערכת סיכון לשבר באנשים צעירים בריאים. בגיל זה העצם גמישה יותר ועומדת ברוב המקרים היטב בעומס. לגבי בעיתך חשוב לדעת את הערכים המדויקים של צפיפות העצם. האם את לאחר הפסקת מחזור? אם אמך החליקה ולא שברה למרות צפיפות עצם נמוכה, או שהיה לה מזל הפעם או שלעצם שלה תכונות של גמישות המפצות על הצפיפות הנמוכה. בכל מקרה לא כדאי ליפול שוב וכדאי לארגן את חדר האמבטיה בביתה בצורה שלא יהי סיכון לנפילה. בברכה ד"ר צופיה איש-שלום

06/01/2003 | 09:35 | מאת: טובה

ד"ר שלום ותודה על התשובות המהירות. צפיפות עצם הירך 2.9- 68%. צפיפות ע"ש 3.7-.61% . אני לאחר הפסקת המחזור עקב סרטן שחלה, וכימותרפיה. האם יש לפוסלאן תכונה של עיבוי עצם או רק חיזוק העצם הקיימת. האם התעמלות עוזרת לעיבוי עצם או רק כסף למכון כושר? האם תוספת סידן בכדורים ואוכל המועשר בסידן עוזר לעיבוי עצם או שוב זה רק פירסומת ובזבוז כסף? אני רק בת 50 ומנסה למצוא את התשובות שיעזרו לי להגיע לגיל מבוגר ללא שבירת עצמות וגם עד כמה שאפשר ללא כאבים עקב האוסטיופורוסיס שאני יודעת מאנשים קרובים שסובלים מכאבים חזקים תודה על תשובה מפורטת.

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס