טסטוסטרון ואישיות

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

11/10/2002 | 15:47 | מאת: עלמה

לד"ר איש שלום שבת שלום רציתי לשאול אותך שאלה שמציקה לי . בבדיקת הורמונים שערכתי לפני חודשים אחדים התברר לי שרמת הטסטוסרון שלי היא בתחתית הטוח הנורמלי. מאחר שידוע ל מקריאה ספרים בנושא שטסטוסטרון הוא ההורמון שאחראי על רמת הדחף המיני ועל התנהגויות שקשורות בדומיננטיות חברתית (מנהיגות, אסרטיבות, אגרסיביות וכו') ומכיוון שבכל המאפיינים הללו אני אכן לקויה, שאלתי: האם תוספת טסטוסרון לגופי תעשה אותי אדם דומיננטי ואסרטיבית יותר (זה שאהה גם שעירה ומינית יותר כבר הבנתי שכן) בתודה, ושבת שלום.

12/10/2002 | 11:33 | מאת: פרופ' איש שלום

תודה על שאלתך המענינת. אכן האנדרגנים( קבוצת ההורמונים אליה משתייך הטסטוסטרון) משפיעים על התפקודים שמנית, אך כדי להתיחס לשאלתך הספציפית עלי לראות את תוצאת הבדיקה: האם מדובר בטסטוסטרון חופשי או קשור לחלבון נושא? מהו מצבך האנדוקיני והבריאותי בכלל? האם את לאחר גיל המעבר? אשמח לעזור לך במסגרת מרפאתנו במרכז רפואי רמב"ם.

12/10/2002 | 12:34 | מאת: עלמה

לד"ר איש-שלום שלום רב, ראשית תודה על תשובתך. פניתי כבר בשאלה זו לכמה רופאים-אנדוקרינולוגים בפורומים שונים , ורובם דחו או התחמקו בצורה זו או אחרת מהשאלה. (דחו על הסף מתן תוספת הורמונים מחשש לתופעות לוואי של שעירות וכו') אני משערת שהסיבה לתגובות הללו היא מיעוט של מחקר יישומי בתחום זה. (כך גם הבנתי משיחה טלפונית קצרה שערכתי עם חוקר בתחום) אני בת 43. הבדיקה שאותה ערכתי היתה בדיקת פרופיל הורמונלי שעשיתי לשם הערכת סיכויי הפוריות שלי. (לא משהו...) בדף התוצאות נרשם כי טסטוסטרון ביובילבל: 0.0000 ותוצאה זו היא בתחתית הטווח הנורמלי, לפי רישום הטווח, וטסטוסטרון% - הוא 5. כמובן, שאינני מצפה לקבל במסגרת זו ייעוץ רפואי, פשוט רציתי לדעת עם בכלל יש סיכוי להתייחסות רפואית לבעיות התנהגותיות/ אישיות שאולי קשורות בפעילות הורמון זה. אז שוב, תודה על תשובתך והפנייתך למרפאה ברמב"ם. יתכן שאעשה זאת.

07/06/2004 | 16:50 | מאת: מורן

האם רמה גבוה של טסטוסטרון בדם יכולה לגרום לבעיות פוריות ולבעיה של הבאת ילדים

29/07/2004 | 12:05 | מאת: רחל

שלום יש בידי מידע שחוסר ההורמון הנ"ל,או רמה נמוכה,עשוי להשפיע על תפקוד השרירים בגוף(מדובר בגבר בגיל 40).האם זה נכון,איך אפשר לבדוק ולטפל בכך? תודה רחל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס