פרולקטין

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

15/10/2002 | 22:30 | מאת: אתי

שלום רב כבר שנים רבות יש לי פרולקטין גבוה אני מטופלת בפרילק כבר שנים רבות יש לי מחזור לא סדיר וכבד השאלה שלי היא עד מתי אצטרך לקחת כדורים ? והאם יש קשר לכדורים ולמחזור ? תודה

17/10/2002 | 17:44 | מאת: ד"ר צופיה איש-שלום

לאתי שלום רב, רמת פרולקטין גבוהה יכולה לנבוע ממספר סיבות. אחת הסיבות היא גידול בבלוטת יתרת המוח, במקרה זה הטיפול ניתן לא רק להורדת הפרולקטין אלא להפחתת נפח הגידול ולמניעת צמיחתו. לעתים רמת הפרולקטין עולה בגלל תת פעילות בלוטת התריס, במקרה זה צפוי גם דימום ניכר סבמחזור ובין המחזורים והטיפול שידרש הוא לא טיפול בפרילק אלא טיפול באלטרוקסין לאיזון רמת הורמוני התריס בדם ולהורדת רמת הפרולטין בעקבות איזון זה. החלטות לגבי אבחון וטיפול בבעיתך צריכות להתבצע בהתיעצות פנים מול פנים עם רופא/ה מומחה/ית. בברכה ד"ר צופיה איש-שלום

20/10/2002 | 22:32 | מאת: מירב

דר' צופיה איש שלום, לאחר לידת בני הראשון אובחנה אצלי רמת פרולקטין גבולית (1055), בעקבותה התחלתי בטיפול דופרגין. כעת 5 חודשים לאחר לידת בני השני רמת הפרולקטין גדולה יותר (1400), וזאת כמובן בבדיקה ללא דופרגין. בזמן ההריון השני המשכתי בדופרגין עד חודש שישי לערך ומספר שבועות לאחר הלידה התחלתי שוב. האם טיפול בדופרגין לאורך שנים הוא הפתרון?, מה השפעותיו של הורמון זה ללא לקיחת דופרגין המאזן את רמתו?

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס