בהמשך למכתבי מאיה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

15/10/2002 | 19:18 | מאת: בהמשך למכתבי

רציתי לדעת איפה אני יכולה לעשות בדיקת קליטת יוד ? והאם רופא אנדרקרינולוג יכול להפנות לבדיקה זאת ? ורציתי לדעת איך עושים את הבדיקה ? תודה רבה על תשובתך

17/10/2002 | 17:07 | מאת: ד"ר צופיה איש-שלום

למאיה שלום רב, אנחנו מנהלות דושיח תיאורטי מענין וממושך, אך לצערי הוא מתחיל לפנות לאפיק לא נכון. אני עניתי על שאלותיך ברמה התיאורטית ונדמה לי שאת מתיחסת להשערות תיאורטיות כאל המלצות טיפוליות מעשיות. אין תחליף להתרשמות קלינית של רופא בעל ניסיון. אני ממליצה לך לפנות לאנדוקרינולוג שאת נותנת בו אמון. באשר לשאלתך בדיקת קליטת היוד מתבצעת במכון לרפואה גרעינית על ידי מתן יוד רדיואקטיבי דרך הפה ובצוע ספירת באמצעות מונה באזור בלוטת התריס. אנדוקרינולוג יכול להפנות לבדיקה זו, אך קודם כל הוא צריך להחליט שיש בה צורך. בברכה ד"ר צופיה איש-שלום

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס