יוד

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

24/11/2002 | 21:01 | מאת: מעיין

שלום אני סובלת מפעילות יתר של בלוטת התריס אני מטופלת בכדורים רציתי לשאול האם עליי להמעיט באכילת מלח כי שמעתי שמלח מכיל יוד ושיוד גורם לפעילות יתר האם זה נכון? תודה

24/11/2002 | 21:38 | מאת: פרופ' איש שלום

למעעין שלום רב, אין צורך להמעיט באכילת מלח. כמות היוד בו קטנה מאוד. יש להמנע מבדיקות עם חומר ניגוד המכיל יוד וממריחת יוד על העור לשם חיטוי. בברכה ד"ר צופיה איש-שלום

30/11/2002 | 10:19 | מאת: נועה שיף - דיאטנית קלינית

מעין שלום! מלח רגיל וסטנדרטי אכן מכיל כמות יוד נמוכה (אם בכלל) אך עלייך לשים לב לא להשתמש במלח מועשר ביוד - מוצר חדש הנמצא כרגע על המדפים. צבע המיכל שלו ירקרק. נועה - דיאטנית בבי"ח רמב"ם

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס