בדיקת טסט ACTH 250 - משמעות תוצאות

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

15/08/2016 | 00:18 | מאת: מיכל

שלום ד"ר סיגל, בת 25, קיבלתי את תוצאות הבדיקה (שנערכה בסביבות 11:00 בבוקר). נשלחתי לבדיקה עקב חשד לשחלות פוליציסטיות. יש לי תור לאנדוקרינולוגית בהמשך לבדיקה שנערכה, אך התור בעוד מס' שבועות ואני סקרנית להבין את התוצאות כעת. Cortisol total 0 - 14.50 Cortisol total 30 - 20.61 Cortisol total 60 - 24.65 **ביחידות של MCG/100ML** כמובן שחיפשת מידע באינטרנט, ואני לא מצליחה להבין אם התוצאה בנורמה, אך נדמה לי שלא. אודה להסבר על התוצאות, כי המידע באינטרנט מבלבל. ישנם פרמטרים נוספים בספח כמו Androstenedione ו- Hydrostenedione 17 d. האם הם רלוונטים? לא ראיתי מידע לגביהם באינטרנט. בתודה מראש

למיכל שלום רב, כדי להעירך את המצב- יש להתייחס לתוצאות של הבדיקה השלמה- כולל 17OHP, אם נלקח, ותוצאות של ההורמונים האחרים. אני מציעה לך לפנות לרופא המטפל עם התשובה המלאה. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס