תרופת אקטונל לאוסטאופורוזיס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

23/10/2015 | 14:04 | מאת: נופר

האם יש הגבלות לגבי מספר השנים שבהן מותר ליטול תרופת אקטינל או תרופות דומות? ואם ישנה מגבלת כזו מה ניתן לעשות כדי להמנע מהחמרה של המחלה. אני בת 65 ונוטלת תרופות מסוג זה למעלה מ-7 שנים. בבדיקה האחרונה שנערכה לפני כחצי שנה המחלה עדיין קיימת, אך לא חל הידרדרות במשך כשלוש שנים. תודה על תשובה בהקדם, נופר

שלום רב, ישנם נתונים על 10 שנות טיפול בביספופסונטים (פוסלאן, אקטונל)ללא עדות לנזקים. יחד עם זאת מקבל אחרי 5 שנות טיפול לדון על המשך טיפול ועל תרופה הכי מתאימה לחולה. ההחטה היא אישית לכל חולה, אין המלצה גורפת על המשך טיפול או הפסקתו, ועל סדר מסוים של תרופות. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס