יוטירוקס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

21/10/2014 | 23:31 | מאת: שרונה

שלום נוטלת כל יום כדור של 100 מקג יוטירוקס. כעת יש לי בבית רק כדורים של 50 מקג. 1 אם אקח כל יום 2 כדורים של 50 מקג במקום אחד של 100 מקג,האם זה ישתווה לכדור אחד של 100 מקג? או שהחומרים מעט שונים? 2 האם ביוטירוקס יש יוד? 3 סרטן בלוטת תריס מקורו בחוסר יוד או עודף יוד? דהיינו יחלה בסרטן מי שי לו עודף יוד או חוסר יוד?

24/10/2014 | 19:11 | מאת: ד"ר עמיר בשקין

שני כדורים של 50 זה בדיוק כמו כדור אחד של 100, כמו ההורמונים של בלוטת התריס גם התרופה מכילה יוד. עודף או חוסר ביוד לא נחשבים גורם סיכון לסרטן של בלוטת התריס, גורמי הסיכון העקרים הם סיפור משפחתי של סרטן של בלוטת התריס וכן חשיפה של בלוטת התריס לקרינה.

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס