יתכן "היפרתירואיד" ללא ממצא ב-TSH ?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

05/10/2012 | 22:53 | מאת: ברכה

שלום רב, אפשר שמדובר ב"היפר-תירואיד" עפ"י הסימפטומים, למרות שתוצאות TSH בבדיקת דם אחרונה ולפניה, תקינות לחלוטין? אני סובלת לאחרונה מהפרעות קצב לב לסירוגין: 180 ויותר, מורגשים היטב בגרון. הזעה פתאומית, עצבנות לא מוסברת, תחושת חרדה משום סיבה, רעד, אי שקט ללא סיבה מיוחדת, קשיי שינה, רזון, עייפות מתמדת עם בוקר. האם יש בדיקה נוספת/אחרת מבדיקת דם רגילה לשלול הפרעה בבלוטת התריס? האם היית ממליצה להתעקש להרחיב בבדיקות על אף ש-TSH תקין, רק בגלל הסימפטומים המציקים? לאימא היפותירואיד, גם סבתי (ז"ל) סבלה בדומה. ברגשי תודה מועדים לשמחה ברכה

לברכה שלום רב, אפשר שמדובר ב"היפר-תירואיד" עפ"י הסימפטומים, למרות שתוצאות TSH בבדיקת דם אחרונה ולפניה, תקינות לחלוטין?- לא. צריך לעשות אקג בזמן התקף, זה יכול לעזור לאבחן הפרעות קצב הלב ולבנות תכנית טיפול בהתאם. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס