האם היפרפרתירואידיזם עובר בתורשה?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

25/06/2012 | 14:19 | מאת: איקה

שלום, אני בת 62 וזה עתה איבחנו שאני סובלת מהיפרפרתירואידיזם. נראה שחלק גדול מהבעיות שהתלוננתי עליהו נובעות כנראה ממצב זה (עייפות, חוסר חשק לעשות דברים, עצבנות ונירגנות, זכרון בעייתי, יתר לחץ דם...). בני בן ה-25 מתלונן גם הוא על עייפות לעיתים קרובות, חוסר חשק, כאבים "בכל הגוף" ואפילו נטייה ליתר לחץ דם. האם ידוע על גורם תורשתי במצב זה?

לאיקה שלום רב, כן, הפרעות במשק הסידן יכולות להופיע אצל בני משפחה. אבל לפני בירור לא ניתן להגיד שלבנך ישנה אותה בעיה, או בעיה אחרת. כדאי לו קודם כל לפנות לרופא ולבצע בדיקות דם כולל בדיקות דם כלליות, בדיקות דם למשק סידן, בדיקות הורמוני בלוטת התריס. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס