Jardiance גורם לעליה בקריאטנין?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

13/09/2023 | 22:56 | מאת: rachel

שלום לאחר 10 ימים מתחילת טיפול בJardiance (הבדיקה נעשתה מסיבה אחרת), הקריאטנין עלה בצורה משמעותית, מ-1.4 ל-1.9. האם זו תופעה נורמלית בטיפול בג'ארדיאנס? והאם העליה היא זמנית וזה יחזור לרמה ההתחלתית? עליה כזו מצריכה הפסקת השימוש בתרופה או שזו לא התוויה להפסיק, ובהמשך צפוי שיפור? תוך כמה זמן זה אמור לחזור? השאלה היא עד לתור אצל הרופאה המטפלת תודה

שלום רב, עליה בקריאטינין בשבועיים הראשונים של הטיפול זו תופעה נורמלית בטיפול בג'ארדיאנס. האם העליה היא זמנית וזה יחזור לרמה ההתחלתית?- בדרך כלל העחיה היא זמנית וקירטינין בהמשך יורד. אך יש לעקוב אחריו, ובמידה ולא ירד או יעלה עוד- לשקול להפסיק התרופה. תוך כמה זמן זה אמור לחזור?- אין כללים לזמנים הבדיקות. הייתי חוזרת בעוד שבועיים, ובהמשך- לפי שיקול של הרופא המטפל. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס