יוטירוקס תופעת לוואי

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

11/09/2023 | 22:44 | מאת: סיון

שלום מזה כשבועיים אני נוטלת את התרופה הנל במינון של 50 ליום לאחר אבחון של תת תריסיות. אני בהריון שבוע 15. תוצאות הבדיקות היו Tsh 8.8 T4. 14.7 לצערי מאז, אני חווה מעין תחושת מחנק (כאילו משהו תקוע בגרון) במהלך היום שמתחזקת בשעות הערב, לעתים מלווה בבחילה. האם ישנו קשר לנטילת התרופה? והאם יש צורך בכלל ליטול אותה?

שלום רב, א. באופן חד משמעי קיים צורך בטיפול באלטרוקסין ובתיקון רמה מוגברת של ה TSH, במיוחד בהיריון, כי רמה תקינה של ה TSH חשובה להתפתחות תקינה של העובר. יש לחזור על בדיקות הורמוני תירואיד 2-3 שבועות אחרי התחלת הטיפול, ולהחליט על מינון התרופה להמשך הטיפול. יתכן ב 50 מקג ליום לא יהיה מינון מספיק. ב. ככל הנראה התופעות שאת מתארת- לא קשורות לנטילת התרופה. ג. את חייבת להיות במעקב של רופא המטופל, נא לפנות אליו. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס