רגישות גבוהה ליוטירוקס ואלטרוקסין ורצון לטיפול טיבעי

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

07/09/2023 | 10:20 | מאת: גיגי

שלום רב, בת 52 נטלתי אלטרוקסין במשך עשור מגיל 30 עקב תת פעילות (תוצאה 12) בשל פגיעה בש"מ וקריסה בזמן שינוי התרופה למרות שלא יצאתי מאיזון הועברתי ליוטירוקס ומאז במשך עשור סבלתי מאלרגיות להמון תרופות כולל אנטיביוטיקות ואנטיהיסטמינים ורגישויות להמון מזונות. ותחושת קריסה בזמן מחלות וחיסונים. לאחר אינספור בדיקות נמצאתי עי מבחן אינטרפרון גמא עם רגישות ברמה גבוהה לתרות היוטירוקס והנחייה מהמנעות מנטילתה. איני מסוגלת לחשוב על לקיחה של תרופה נוספת. ביחוד כשנוצרות אצלי תגובות כאלה. ממתינה בתור ארוך לראות רופא אנדו ויש לי דבר אחד שאיני מבינה עדיין - ממה בכלל נובע אצלי תת הפעילות. האם בכלל יש לי שימוטו??? ואיך בודקים בוודאות שמדובר בשימוטו או משהו אוטואימוני בבלוטה? איך בודקים אם נובע מחסר ביוד למשל ? לאורך 20 שנה ועקב כל הבעיות נשלחתי לפחות מספר פעמים לבצע בדיקות לנודנים נגד הבלוטה ועוד בדיקות שרושמת שאולי קשורות: אנטי TPO קטו מ 10 אנטי טירוגלובולין קטן מ 20 ( לשתי בדיקות אלה נבדקתי לפחות 5 פעמים בזמן לקיחת אלטרוקסין ויוטירוקס ותוך כדי שאני מאוזנת עם תנודות קלות אך מרגישה נורא עם התקפי רגישות ואלרגיות להכל. ותמיד זו התוצאה. אך חסרים לי הנתונים מהזמן לפני שהוחלט לתת לי טיפול לפני 22 שנה על סמך TSH 12 T3 T4) תמיד היו תקינים! וגם באיבחון) אני זוכרת שגם ביצעתי בדיקה שבולעים יוד לפני שקיבלתי אלטרוקסין מניחה שע"מ לשלול דברים אחרים. ) Anti nuclear ab שלילי Ssa, ssb שלילי Mitochondrial ab שלילי Anti mylopoperoxidase בתחום נורמה Anti proteinase בנורמה זרחן פריטין ברזל תקין קורטיזול שתן תקין גלובולין אלפא ביתא גמא בנורמה אלפא 1 אנטיטריפסין תקין אנטיסטריפטוליזין תקין Complement c4 c3 תקין Dna ds ab קטן מ 1 סידן 24 בשתן בגבול אך תחתון אולטרסאונד של בלוטת התריס ביצעתי לאורך התקופה כולל לאחרונה ותמיד תקין בגודל מרקם וכו. האם אפשר על סמך זה לקבוע שאין לי שימוטו או שעדיין זה לא שולל ? והאם יש בדיקות שיכולות להראות אור על סיבה אחרת לתת הפעילות? שתוביל אולי לאפשרות של טיפול בתזונה למשל אם יש חסר ביוד? האם אפשר לאתר חסר ביוד? האם חסר ביוד ישלול שימוטו? צריכת אצות וואקמה בצורה מבוקרת כמובן? אגב גם לאחותי ולאמא שלי יש תת פעילות . (אני שואלת כי הבנתי שיש חשש לצרוך יוד בשימוטו ואני ממש לא רוצה תרופה יותר) ממש אודה לכל מידע והבנה.

שלום רב, תת פעילות בלוטת התריס מטופלת במתן הורמון תירוקסין, ולא משנה מה היא הסיבה לתת פעילות. יש תרופות אחרות המכילות תירוקסין, ואפשר לנסות גם ותתן. אם ה TSH שלך היה 12- זאת הוכחה לתת פעילות. אם עשית בדיקת נוגדנים ךבלוטת התריס והיתה חיובית, או עשית אןלטרהסאונד והרופא ראה תמונה שמתאימה למחלת השימוטו- אלו הוכחות למחלת השימוטו. טיפול ביוד לא מתקן תת פעילות בלוטת התריס. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס