חשד לאדנומה וטיפול מונע פירוק עצם

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

05/09/2023 | 02:17 | מאת: מישהי 67

שלום ד"ר סיגל, אמא שלי בת 68, סובלת מאוסטיאופורוזיס על סמך בדיקת צפיפות עצם. סיכון לשברים בעשור הקרוב - 11% עיקריים ו - 3.3% ירך לפי FRAX. עלה חשד לאדנומה. בבדיקות אחרונות: סידן בדם: 10.15 mg/dL PTH: 37.4 pg/ml אלבומין: 4.39 g/dl אין היפרקלציאוריה מדדי שחלוף עצם - CTX: 0.889 P1NP: 67.82 רופא אחד אומר שכנראה אדנומה ואחרי ניתוח המצב יסתדר ואין צורך בטיפול מונע פירוק עצם אחר. רופאה אחרת אומרת שכנראה לא אדנומה ועל סמך שחלוף העצם צריכה טיפול מונע פירוק עצם (אקלסטה בשל רפלוקס). מה דעתך?

05/09/2023 | 23:28 | מאת: מישהי67

6.9 PROTEIN TOTAL , זרחן 3.56, GLOBULIN 2.5

שלום רב, לא ניתן לייעץ בפורם. אין מספיק נתונים לקבלת החלטה. יש לדון במקרה פנים מול פנים אם רופא, תוך התייחסות לכל הנתונים. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום רב, ראו תשובה מהיום. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס