האם אני יכול להיות רגוע?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

26/06/2023 | 16:25 | מאת: שי

שלום אני גבר בשנות ה-40 ללא אבחון בריאותי כלשהו. לאחרונה אני עוקב אחר רמות הסוכר שלי עקב האבחון של אשתי כסוכרתית, דבר אשר גרם לי לבדוק את העניין גם על עצמי. לאחר ארוחות הסוכר שלי מצויין על פי מה שבת זוגי אומרת. שעתיים לאחר ארוחות עתירות בפחמימות כמו צלחת פסטה עמוסה או כמות גבוה של צ'יפס וכו, יש לי סוכר בין 90-105 בממוצע. בבוקר לעומת זאת, הממוצע הוא 98-104 וזה ממה שהבנתי דווקא מדד גבולי. אשתי אומרת שאין מצב שאני סוכרתי כי הבדיקות שלי טובות מאוד לאחר ארוחות ולשלבוקר אם ככה אין חשיבות. היא צודקת?

שלום רב, כעת אין לך מחלת הסוכרת, אך בהחלט ערכים גבוליים מצביעים על נטיה לפתח את הסוכרת. הקפדה על תזונה עם הגבלת פחמימות זמינות ( ממתקים ודברי מאפה, לכם לבן, משתיה מתוקה). בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס