אוסטיאופורוזיס - תוצאות בדיקת סמני שיחלוף

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

25/06/2023 | 18:06 | מאת: דנה להב

שלום, אני בת 59. הרבה שנים עם מדדי אוסטיאופניה T=-2.5. הפקסתי עם הורמונים לפני כ- 4 שנים, ובבדיקת צפיפות עצם אחרונה לפני שנה וחצי יצא T=-3.1. התחלתי לקחת בשנה האחרונה ריבון פעם בחודש. לפני תחילת הטיפול ב 13.7.22 מדדי שיחלוף היו: P1NP = 50 CTX = 419 לאחר שנה של טיפול בריבון פעם בחודש נבדקתי שוב ב 5.6.23 והערכים הם: 5.6.23 P1NP = 20 CTX = 105 על מה התוצאות מעידות? האם זה נחשב שיפור? שיפור מספיק? אני מבקשת הסבר מפורט ככל שאפשר. תודה רבה

שלום רב, התוצאות מצביעות על השפעה טובה של הטיפול, ומומלץ להמשיכו. בברכה, דר ילנה סיגל

28/06/2023 | 13:51 | מאת: דנה להב

תודה רבה

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס