האם זה טסטוסטרון נמוך או תקין?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

21/06/2023 | 12:44 | מאת: גיורא

שלום מה ההבדל בין סוגי הבדיקות של טסטוסטרון? האם בדיקת טסטוסטרון כללי בדם נותנת אינדיקציה מספקת מה המצב? מה המשמעות של טסטסוסטרון חופשי ובדיקות עם שמות נוספים? ושאלה לגבי ערכי הייחוס, ערכי היחוס בקופה הן 8.10-32. האם זה אומר למשל שמי שיש לו 8.5 זה נחשב תקין לגמרי ואין צורך בבירור או טיפול? 8.5 אצל אדם בן 45 זה תקין או שהוא אמור להרגיש סימפטומים של חסר אף שזה לא מתחת לערך התחתון של הנורמה? תודה

שלום רב, א. טסטוסטרון נמצא בדם בצורה חופשית ומחובר לחלבון (כללי). בדרך כלל בדיקת טסטוסטרון כללי מספקת. אם יש חשש שאחוז גבוה של ההורמון מחובר לחלבון- בדוקים הורמון חופשי. ב. כן 8.5 נמצא בנורמה, אך אם יש צורך קליני- תלונות, מחלות, והדומה- יש מקום לבירור וטיפול. ג. הגישה היא הפוכה: אם למטופל יש תלונות- עושים בירור. אם המטופל מרגיש טוב- אין צורך לבירור וטיפול. אך כמובן כל מקרה הוא אינדיוידואלי, ויש לפנות לרופא המטפל ולדון אתו בכל הסוגיות. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס