סך גרם פחמימות יומי..משנה?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

19/06/2023 | 13:39 | מאת: עמי

ד"ר - שאלה אליך האם סך פחמימות יומי בתזונה (כמות הגרם) היא משנה בסופו של יום במידה והסוכר בדם היה יציב לאחר כל ארוחה? הכוונה היא למשל: האם נגיד תזונה של 300 גרם פחמימות יומי עם סוכר מאוזן שעתיים לאחר כל ארוחה זהה לתזונה של 150 גרם פחמימות יומי עם אותן מדדים טובים לאחר ארוחה? האם אכילה רבה של פחמימות, למרות שהסוכר בדם יציב, מזיקה לגוף לטווח ארוך יותר מאשר אכילה פחותה של פחמימות? אינני בקיא בעיכול של הגוף שלנו ככה שאני לא באמת מבין האם שעתיים לאחר ארוחה הפחמימות עוד משפיעות עלינו איכשהו מבחינת סוכרים? או שאם שעתיים לאחר ארוחה הסוכר יציב אז הגוף "ניקה" את הפחמימות של אותה ארוחה.. וכך בעצם אין חשיבות לסך פחמימות יומי מלבד המשקל עקב ריבוי הקלוריות

שלום רב. האם אכילה רבה של פחמימות, למרות שהסוכר בדם יציב, מזיקה לגוף לטווח ארוך יותר מאשר אכילה פחותה של פחמימות?- כן, כי ערך תקין של הסוכר הושג בעזרת עבודה רבה יותר של הלבלב והפרשה גבוהה יותר של אינסולין. ובאיזשהו שלב יתכן והלבלב לא יעמוד בדרישה ליצור אינסולין, ואז מתפתחת סוכרת. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס