האם זה נחשב שהסכרת מטופלת ומאוזנת?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

15/06/2023 | 02:36 | מאת: נעה

שלום מבוגרת (70+), ברקע יתר לח"ד וסכרת. מטופלת לסכרת במטפורמין 2 כדורים ליום. כ"כ תפקודי כליות קצת נמוך, קריאטנין 1.4 קבוע, בהתאם GFR נמוך (לכן גם בעיה עם לקחת עוד מטפורמין מעבר ל-2 כדורים). רמת A1C - 6.5 (רמת סוכר בצום בבדיקת דם בקופ"ח בערך 150, לפעמים קצת יותר. בביקורת אצל הנפרולוג במסגרת מעקב אחר הכליות, אמר שזה נחשב שהסכרת מאוזנת ואין צורך בטיפול נוסף או אחר. 1. האם 6.5 אצל סכרתיים זה נחשב מאוזן וסביר? 2. האם רמת A1C שנבדקת בדם היא אובייקטיבית ומשקפת את המציאות כשיש תפקוד כלייתי נמוך? 3. האם לא היה מקום לטיפול אחר שגם שומר על הכליות או שמטפורמין בכל זאת מספיק? 4. האם יש מקום וצורך לקבל חוות דעת נוספת לגבי הטיפול בסכרת? תודה

שלום רב, האם 6.5 אצל סכרתיים זה נחשב מאוזן וסביר?- כן. האם רמת A1C שנבדקת בדם היא אובייקטיבית ומשקפת את המציאות כשיש תפקוד כלייתי נמוך?-כן. האם לא היה מקום לטיפול אחר שגם שומר על הכליות או שמטפורמין בכל זאת מספיק?- אפשר לנסות תרופות חדשות ששומרות על הכליה- בזריקות או בכדורים. תצטרכי לדון על טיפול זה עם רופא סוכרת שלך. תרופות אלו תוכלי לקנות ללא הנחת הקופה, כח לי קריטריונים של הקופות נותניםאותן במסגרת הסל לאנשים שלא מאוזנים, עם HBA1C מעל 7.5%. האם יש מקום וצורך לקבל חוות דעת נוספת לגבי הטיפול בסכרת? - ההחלטה היא שלך. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס