שאלה בקשר לגלוקוז בדם

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

13/06/2023 | 09:20 | מאת: ליאור

ד"ר יש לי שאלה אני אדם בריא (לפחות לא מאובחן אחרת) שעוקב בחצי שנה האחרונה אחר מדדי הסוכר בדם באופן ביתי. המדדים שלי שעתיים לאחר ארוחות מצויינים בד"כ בין 95-100. רק בבקרים לאחר צום של 8 שעות אני קם עם 103-108 בממוצע, ואלו לעומת המדדים לאחר ארוחות, מדדים קצת גבוהים לאדם בריא. מה אני אמור להסיק מכך? אני בריא בגלל המדדים הטובים לאחר הארוחות או שאני טרום סוכרתי כי המדדי בוקר מעל 100? האם הגיוני שאדם בריא ללא נטייה לסכרת יקום עם סוכר 102 בבוקר למשל?

שלום רב, ישנה ככל הנראה נטיה מסויימת לסוכרת, לפי נתוני סוכר הבוקר. אם גיל אנחנו צוברים שינוים קטנים במערכות שונות, ועליה בסוכר היא אחת מהשינוים אלו. המלצות הן לשמור על תזונה עם הגבלת פחמימות זמינות (ממתקים), לשמור על משקל גוף תקין, ולהקפיד בפעילות גופנית מתונה 3-5 פעמים בשבוע, 30-60 דקות. וכדאי להמשיך לעקוב אחרי רמות הסוכר. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס