בדיקת MRI של עמוד השדרה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

11/06/2023 | 14:26 | מאת: רפי

שלום, אשתי עברה בדיקת MRI של עמוד השדרה ואלו התוצאות: לורדוזיסמותני שמור. תהליכיםתופסי מקום בכל החוליות המותניות עם אות גבוה ב2-T ונמוך ב1-T, בגדלים שונים. כאשר הגדול ביותר נצפה ב 11-12Dהמערב את הרקמות הרכות הפריוורטברליות מימין בצקת והסננה של השומן סביב . שינויים ניווניים מתקדמים עם פריצות דיסק בכל הגבהים 4L - 1L . ספינלסטנוזיס במספר גבהים כאשר משמעותי יותר נראה בגובה 4-5L עם ליזיס וליסטזיס דרגה .1 1S5-Lהנמכה של גובה הדיסק עם שינויים ניווניים והיצרות בינונית של הנוירופורמינות, ללא היצרות של משמעותית של התעלה . האם יכול להיות שמדובר פה על פיזור משני? מה הסבירות לכך? יש לציין כי אשתי חלתה בסרטן השד לפני כ4 שנים (נמצא בשלב 2B) ועברה ניתוח והקרנות, תודה רבה.

שלום רב. לא ניתן לענות בפורום. נא לפנות לרופא המטפל שיזם את הבדיקה. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס