זריקת פרוליה וסיכון לסיבוך בביצוע השתלות שיניים

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

07/06/2023 | 11:24 | מאת: אורית

שלום רב אימי בגיל 86. עם אוסטופורוזיס. במשך שנים שתתה כדור שנקרא פוסלאן. בהנחיית רופא המשפחה עברה לזריקות פרוליה. עבר. עקירות שיניים ונדרש לבצע 2-3 שתלים כדי לתמוך עליהם שיניים תותבות לשיפור איכות החיים. האם ניתן להפסיק את הזריקה לכמה חודשים ולבצע ההשתלות ולשוב לקבלה אחרי כן תודה

שלום רב, אין להפסיק טיפול בפרוליה, כי הפסק בטיפול זה עלולה לגרום להחמרה באוסטיאופורוזיס והופעת שברים. מומלץ לבצע פעולות כירורגיות בפה- עקירות והשתלות- בחודש השישי מהזריקת פרוליה האחרונה, כלומר, חודש לפני הזריקה הבאה, ולא לדחות אותה. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס