פחמימות ושמירת סוכר.. כמה אחוזים

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

01/06/2023 | 12:58 | מאת: נדב

ד"ר אשמח לתשובה, לפי הידע הרחב גבר בריא אמור לאכול פחמימות כך שיהוו בין 45 - 50 אחוז מסך הקלוריות היומי שלו. בחישוב כזה בנוגע לסך הקלורי היומי בו אני אמור לעמוד.. אני צריך לצרוך כ-180 גרם פחמימה ביום. מכיוון ששניי הורי סוכרתיים, ולפעמים בדיקות הסוכר הביתיות שלי קצת גבוליות, החלטתי לשמור על סוכר ולהפחית פחמימות (פעם הייתי צורך בממוצע 300 גרם ליום) שאלתי היא בעצם האם 180 גרם פחמימות הן כמות גדולה מידי של פחמימות ביום לאדם אשר רוצה להימנע מסוכרת בהווה הקרוב? (שוב אציין ש180 גרם פחמימות מהוות כ45 - 50 אחוז מסך הקלורי הנכון שלי, בהתאם לגובהי, משקלי ופעילותי הספורטיבית) או שעלי לרדת מ50 אחוז אפילו לאחוזים נמוכים יותר. כמובן שאני פורס את הפחמימות לאורך היום, השאלה היא על סך כמות יומית. תודה!

שלום רב, א. כדי להימנע מסוכרת מומלת להימנע מפחמימות זמינות- ממתקיםף דברי מאפה. ב. כן מותר לאחכול פחמימות מורכבות- דגנים, לחם מחיטה מלאה, ירקות ופירות לא מאו מתוקים. ג. לכן אתה לא צריך להימנע מאכילת פחמימות באופן כללי, צריך להבדיל בין פחמימה לפחמימה. ד. לגבי חישוב תפיט והתאמה אישית של התפריט- עיף לפנות לתזונאי/ת. בברכה, דל ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס