ערכים מחוץ לטווח הנורמה בבדיקות דם הורמונליות

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

30/05/2023 | 21:12 | מאת: אאא

אני בן 36, מזה שנים נוטל SSRI'S לטיפול בדיכאון וחרדה. מזה שנים סובל גם מהפרעות בתפקוד המיני, ככל הנראה משניות לטיפול התרופתי. בשל כך, "אוהב" אחת לכמה שנים לערוך בדיקות הורמונליות ע"מ לשלול הפרעה על רקע זה. בבדיקות אחרונות: TESTOSTERONE- TOTAL: 16.65 nmol/L (הנורמה 6-25) SHBG: 12.00 nmol/L (הנורמה: 14.55-94.64) FREE ANDROGEN INDEX: 138.75% (הנורמה: 14.53-80.29) LH, FSH, PROLACTIN, DHEA - בטווח הנורמה. כיצד ניתן להסביר את החריגות המשמעותיות בSHBG ובFREE ANDROGEN INDEX. לא מעשן, לא שותה, לא עושה פעילות גופנית, משקל תקין, בזמן הבדיקות מטופל ב - BRINTELLIX 20mg. תודה רבה

שלום רב, Free androgen index גבוה מראה שכמות מהטסטוסטרון החופשי בגף מוגברת. זה חשוב מאוד לאחשה. לגבר רמה גבוה של טסטוסטרון חופשי לא מסוכנת. ואם היה לך פחות חלבון שקושר הורמון מיני- ה SHBG- אז הכמות של ההורמון החופשי יצאה גבוהה יותר. בברכה, ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס