ירידה בצפיפות עצם בתוך טווח הנורמה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

20/05/2023 | 09:57 | מאת: נורית

שלום בת 53 נמצאת במעקב שנתי של צפיפות עצם לאור נטילת לטרוזול (טיפול אנטיהורמונלי להפחתת סיכון להישנות סרטן השד). בבדיקת צפיפות עצם האחרונה הערכים היו בטווח הנורמה אך נכתב שיש ירידה בצפיפות עצם ע"ש. התורים לאנדוקרינולוגים רחוקים מאוד ורציתי לשאול האם מצב כזה מצריך המשך בירור/טיפול או שכל עוד הערכים בנורמה אז רק להמשיך במעקב שנתי. תודה

שלום רב. כן, המצב מצריך מעקב, ובירור. אם הצפיפות תקינה- המצב לא דחוף, תקביעי תור לאנדוקרינולוג. המלצות כלליות: להקפיד על רמה תקינה של ויטמין D (יש לעשות בדיקת דם לויטמין D), על צריכת סידן יומית של כ 1000 מג ממזון ותוסף יחד, להימנע מעישון, ולהתעמל כשעה וחצי בשבוע. בברכה, דר ילנה סיגל

21/05/2023 | 17:29 | מאת: נורית

תודה רבה

בשמחה

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס